Nis

Okulumuzda 23 Nisan 1920 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında tören yapıldı.

Nis

2 Nisan 1918 Van'ın İşgalden Kurtuluşu kapsamında okulumuzda tören düzenlendi. Törende emeği geçen Ümran Şengün öğretmenimiz ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Bu ayki okuma halkasında İnsan Nedir? kitabını tahlil ettik.

Nis

Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Van Bölge Finaline kalan Yücel SALCIOĞLU öğretmenimizi tebrik ederiz.

Nis

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Mart ayında sınıflarımızda kelime türetme etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Teknofest Ön Değerlendirme Raporu için yoğun geçen 2 ay sonrası tekrardan arduino ile programlamaya dönüş yaptık. Projemizin sistemine geçmeden önce arduinoda öğrendiklerimizi hatırlamak için küçük pratiklerle arduinoya tekrardan geri döndük.

Projemiz: Tarla Gözcüsü

Öğrenciler: Melisa Arslan 8C, İlknur Aras 8C, Rumeysa Arslan 6B, Sima Nur Akçılgın 6B, Senanur Kuşçu 6E

Mrt

Kütüphanecilik Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz kütüphane ziyaretimiz.

Mrt

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında Burcu Çakar öğretmenimizin hazırladığı anma programı okulumuzda yapıldı. Ayrıca okulumuzda günün anlam ve önemine yönelik öğretmenlerimizden Derya İnal ve Neslihan Kızıldere pano hazırladı.

Mrt

7A ve 7B sınıfında Dijital Sanatlar dersinde öğrencilerimiz önce anahtarlıklarını seçtiler. Daha sonra çizilen anahtarlıklardan birini oy birliği ile seçip Tinkercad uygulamasında 3 boyutlu tasarımını yaptılar. Son olarak ise her bir öğrenci için 3 boyutlu yazıcıda anahtarlıkları basıp boyadılar.

Mrt

8.sınıf öğrencilerimiz Rehberlik öğretmenimiz Ahmet Kayar ve Türkçe öğretmenimiz Burcu ÇAKAR ile birlikte Edremit ilçesinde bulunan Van Türk Telekom Fen Lisesi'ni ziyaret ettiler.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda sabahçı ve öğlenci öğrencilerimizle birlikte deprem tatbikatı yapıldı.

Mrt

7A ve 7B sınıfı öğrencileri sevdikleri kitapların kapaklarını Canva uygulamasında yeniden tasarladılar. Ayrıca tasarımlarında kare kod ekleyerek artırılmış gerçeklik teknolojisini deneyimlediler.

Şbt

Okulumuzda yapılan deneme sonucu her sınıf kademesinde birinci olan öğrencilerimize hediyeleri verilerek başarıları ödüllendirilmiştir.

Hiranur Bayer - 5B Sınıfı

Rumeyse Arslan - 6B Sınıfı

Yusuf Malkaver - 7C Sınıfı

Melisa Arslan - 8C Sınıfı

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı konusu olan deyimler ve atasözleri ile ilgili Türkçe öğretmenlerimiz Burcu Çakar ve Emine Başarmak öğrenciler ile birlikte resim sergisi hazırladı.

Şbt

Öğrencilerimiz Şubat ayında atasözleri ve deyimler ile ilgili etkinlikler yaptılar.